Martin Lindberg
0
Tomas Bengtsson
0

Fredag i Kultan ännu en gång, börjar bli standard känns det som. Denna batalj skulle utspela sig mot Mölndal vilka har inte mindre än 2 st. gamla Celticprofiler i laget. Men när matchen skulle starta kunde vi bara skåda en av dessa som vi i sammanhanget kallar veteraner. Var befanns den saknade länken Bagis? Efter stort utredningsarbete där inget lämnades åt slumpen. (Leif GW hade varit imponerad och släng ut sig någon kommentar i stil med ”Tänk om Palmemordets spaningsledare hade varit lika minutiös”.) Det visade sig att Bagarn fegat ur årets match och tvingat sig igenom ett krogshow med Nanne Grönvall. Hur är detta möjligt? Kräver snarast en förklaring av bageripampen och en bra sådan i gästboken. Mölndal mönstrade ett betydligt yngre och rappare lag än förra säsongen. Dessa Heim-junisarna visade sig vara ganska duktiga med linjeinspel som adelsmärke. Deras Pivotelement var mycket duktig både på att fånga bollar och röra sig rätt i mittgröten. Han måste minst mäktat med staket i första halvlek. Detta var dock inte vid tillfället särskilt oroande då vi hittade olika avslutsmöjligheter i anfallen hela tiden. Henkes skytte funkade utmärkt hela matchen och kantspelarna var verkligen på hugget. De la benen på ryggen och gjorde en Ben Johnson, precis som Dr Dre i staight outta Compton. Mycket löpning med andra ord. Matchen var jämn i halvlek med liten Celticfördel. Andra halvlek såg snarlik ut som första. Vi producerar framåt men släpper en del bakåt. Vi hade för dagen ändå mycket bra försvar och målvaktsspel, konstigt att vi ändå måste vittja nätet 30 ggr under matchen. Mölndalspojkarna är troligen inte så oävna som man kanske kunde tro. Dock får inte den stekaren på linjen till det i samma utsträckning som i första men andra killar tar över fabrikationen. Mölndal försöker med olika knep komma åt vårt anfallsspel. De kör 6-0, 5-1, enpunkt och även mon mot man men inget biter idag på Celtic. Målen trillar in och samtliga utespelare kommer med i protokollet. Kul att se Gunnarssons bössa operera. Vågar man inte skuta kan man inte göra mål. Bröderna dy lyckas även med några underjamare. Kort och gott lägger Celtic mål från alla vinklar och på alla sätt denna match. Vi hade förutom Rik matchen troligen varit förlustfria denna säsong om vi visat upp detta anfallsspel tidigare. Kan detta bero på en gammal Celtichjältes comeback i rampljuset efter år av tystnad låter jag vara osagt. Men att Maggans närvaro på planen ger en extra injektion kan man inte bortse ifrån. Han är inte teknisk, snabb el fantasifull. Han skjuter inte bra men han får ändå saker att hända. Måste bero på divisionen vi tillhör. Vinst 32-30. Celtic är glödheta.