HK Kelt - Ale HFTorslanda HK - IK CelticBacka Skälltorp - HK KeltBaltic - HK KeltHK Kelt - Baltic Visa samtliga referat
Spelare Silly Season
Spelarstatistik Matchstatistik Backar 100-klubben Topplistor
Nya Bilder Gamla Bilder
Tabell div III, IK Celtic Tabell div IV, HK Kelt SHF Handbollsförbundet Väst Besökarstatistik
Logga ut KÅPES inkast Redigera aktiviteter Redigera referat Redigera matchstatistik Redigera tabeller Redigera rykten Lägg till match i databasen Lägg till införtugg Lägg till/Uppdatera spelare
Historia Styrelse Föreningen

Matchreferat

Baltic - HK Kelt

Söndagskamp i Förbohallen denna blåsiga helgavslutning. Det skulle bli en målrik historia, många mål per krona i entrépeng som lagets economista uttryckte det i omklädningsrummet efter match.

Uppladdningen för denna match inleddes i torsdags kväll när Slayer fick i uppgift att under konferensmiddagen i annan del av Sverige samla ihop ett slagkraftigt lag. Genast när svaren började ramla in insåg man att detta skulle bli tufft. Totalt mer än 10 återbud och med Josefsson uppflyttad i Celtic, så fick vi damma av arkivet.

Som tur är finns det goa gubbar som hangarounds till Kelt. Lirare som fortfarande tycker det är roligt men som inte längre finner tid och engagemang för att vara med kontinuerligt. Denna gång var det hela 3 spelare som gjorde comeback!

*Martin Davidsson, den starke H6:an som var med så sent som ifjol och som hållt igång fint med innebandy ute på Volvo och gymmet på Backaplan.

*Peter Eriksson, rutinerad och Topp 10 i både mål samt matcher för Kelt genom tiderna. Närmare 2 år sen senaste kampen dock.

*Johan Hedling, bolltrollaren från Deje som slimmat sig ordentligt på de 4 år han varit ifrån handbollen. Finns både handbollshjärna och skäggväxt, så roligt att se honom på planen igen.

Avkast ute i Stenkullen och vi hoppades kunna ge en match ändå. Det började också positivt med ledning 2-0 och bra tryck i andrafas. Sedan fick dock Baltic hål på oss och när de väl hittat rätt så fortsatte de på den inslagna vägen.

Kelt hade mycket besvärligt i försvarsspelet där man inte fick grepp om hemmaspelarna. Då ingen tränat på minst en månad kanske det berodde på dålig timing, ännu sämre fysik och beslutsfattande som inte höll måttet, saker vi kan få med oss via träning. Det rann iallafall iväg och ställningen i halvtid var ledning för Baltic 21 - 15.

Trots underläge kände vi oss inte utspelade och således var det positiva tongångar i paus-snacket. Vi hade ju själva gjort 15 mål, utan kontringar. Kunde vi bara få lite känning så kunde det bli match igen.

Tyvärr fick Baltic bästa start på den andra halvleken och dödade alla hopp. Kelt hade mycket svårt med skottstark V9 och en Blidberg på linjen van vid tuffare bevakning i Div 2. Han var även ledare bakåt, något Kelt hade behövt i sin motsvarighet på M6 denna eftermiddag.

Genom hela andra låg avståndet runt 10 bollar, vilket plussades på slutet och totalt 28 - 42. Bedrövligt stora siffror bakåt såklart och omöjligt att vinna.

Vad gäller spelarbetyg får den comebackande trion tumme upp. Davidsson hänger fem, Hedling tre och Pete Pistol två. Kanske främst imponerande av Hedling att utan en boll i handen på fyra år kliva in och dra dit bollar.

Vi övriga får se till att höja oss om vi ska nå samma poängskörd som under hösten. Det får bli två intensiva träningar i veckan och sedan ska Kongelf få en tuffare uppgift på söndag i Kultan. Avkast 13.15 för de som vill kika!

Sponsorer

IK Celtic

Senaste matchen

2024-03-14, kl. 00:00
Särökometernas HK
24
30
IK Celtic

Målskyttar
John Ekberg
8
Anton Åberg
7
Max Byström
6
Oskar Mattelin
3
Philip Magnusson
2
Filip Dahlgren Strålman
2
Elias Krantz
1
David Wattström
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong

HK Kelt

Senaste matchen

2024-03-05, kl. 00:00
Spindelns BK
25
27
HK Kelt

Målskyttar
Viggo Mårtensson
7
Johan Lindskog
5
Fredrik Bentzel
5
Max Fredriksson
4
Robert Linder Blomberg
2
Chris O Reilly
1
Kevin Thai
1
Linus Strandberg
1
Rickard Axén
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong