HK Kelt - Ale HFTorslanda HK - IK CelticBacka Skälltorp - HK KeltBaltic - HK KeltHK Kelt - Baltic Visa samtliga referat
Spelare Silly Season
Spelarstatistik Matchstatistik Backar 100-klubben Topplistor
Nya Bilder Gamla Bilder
Tabell div III, IK Celtic Tabell div IV, HK Kelt SHF Handbollsförbundet Väst Besökarstatistik
Logga ut KÅPES inkast Redigera aktiviteter Redigera referat Redigera matchstatistik Redigera tabeller Redigera rykten Lägg till match i databasen Lägg till införtugg Lägg till/Uppdatera spelare
Historia Styrelse Föreningen

Matchreferat

Torslanda HK - IK Celtic

Måndagskamp i Valhalla A och Torslanda stod för motståndet. De stod också som hemmalag då matchen flyttats från söndag eftermiddag, vi spelade nu helt enkelt på Celtics träningstid, 19 i Valhalla A. FÖrhoppningsvis lite klarare nu, om det uppstått någon förvirring i stil med #resultatgate.

IK Celtic har haft en tuff period det senaste med nästan hela startsexan borta samtidigt som man mött Rya samt Wasaiterna dubbelt nu kring jul. Tyvärr har man halkat ifrån toppstriden så nu gäller det att styra skutan snyggt i hamn samtidigt som vi fortfarande alltid vill vinna kamperna.

Denna måndag dök nästan alla upp som förväntades. Bara tre återbud strax före avkast! Vi fick nöja oss med två avbytare där Mattelins kusin var jetlaggad från Mexico och Blomman balanserade fokuset mellan planen och barnen. Inga vänsterhänta i truppen heller, redan nu skickar vi en stor eloge till Sunk The Hunk som gjorde ett fint jobb på H6.

Torslanda är nykomlingar i serien och simmar så gott de kan för att hålla näsan ovanför vattenytan som stavas nedflyttningsstrecket. De har några poängs marginal just nu men botten lever där framför allt Frölunda ser starka ut under våren. Denna afton ställde de upp med i princip juniorlaget + de sedvanliga rutinerade korten i Thorén och Stelleck. Full trupp, skulle de fälla avgörande?

Sighed hade skickat ut en av de bästa de har inne på domarklubben att vissla. Well, Dörra satt ju på läktarplats men denna gång syftar vi på Jasna Kliko som alltid levererar med briljans. En av få som också lyckas hålla Blombergs och Ármanns temperament i styr, det säger inte lite! Så många gånger det gnälls på dessa personer som brinner lika mycket för handboll som vi andra och som ser till att vi kan lira, därför vill vi också ge er en klapp på axeln i handbollsfamiljen.

Matchen var en jämn historia i 55 minuter, med ett litet övertag för Celtic hela vägen. Matchbilden var (med Celtic som bortalag) 4-5, 6-8, 8-8, 10-11 och 14-15 i halvtid. THK gjorde en hel del kassar från halvdistans medan Celtic hittade nät från heldistans via Fiddes skolboksskytte och från M6 där Ármann levde upp till sitt smeknamn Gordon Stewart.

I den andra halvleken följde lagen återigen varandra och när THK valde att punktmarkera Fidde klev de andra fram. God insats av framför allt Viktor Josefsson som verkligen trummat igång kroppen igen och som denna kväll satte dit 6 bollar. Hänsynslös mot sin egen kropp och passande att imponera när klasskamraterna stöttade på läktarplats.

På Celtics hedersläktare satt Slayer, Hultgren, Lisa, Rannveig Ása samt Frisk och njöt av avslutningen. Jämna matcher avgörs sista fem och när ett gubbalag möter junisar avgör ofta rutinen. Så även denna gång, THK kastade bort några enkla och gick ifrån sitt vanliga spel medan Celtic tryckte dit bollarna när det behövdes.

Till slut 27 - 22 till IK Celtic och två fina poäng in på kontot. Vi tar med oss de sköna känslorna till söndag då det är dags för säsongens första dubbelarrangemang i Kultan. Celtic spelar 12.15 och möter Onsala, därefter följer Kelt 13.30 mot Ale HF. Väl mött!

Sponsorer

IK Celtic

Senaste matchen

2024-03-14, kl. 00:00
Särökometernas HK
24
30
IK Celtic

Målskyttar
John Ekberg
8
Anton Åberg
7
Max Byström
6
Oskar Mattelin
3
Philip Magnusson
2
Filip Dahlgren Strålman
2
Elias Krantz
1
David Wattström
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong

HK Kelt

Senaste matchen

2024-03-05, kl. 00:00
Spindelns BK
25
27
HK Kelt

Målskyttar
Viggo Mårtensson
7
Johan Lindskog
5
Fredrik Bentzel
5
Max Fredriksson
4
Robert Linder Blomberg
2
Chris O Reilly
1
Kevin Thai
1
Linus Strandberg
1
Rickard Axén
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong