HK Kelt - Ale HFTorslanda HK - IK CelticBacka Skälltorp - HK KeltBaltic - HK KeltHK Kelt - Baltic Visa samtliga referat
Spelare Silly Season
Spelarstatistik Matchstatistik Backar 100-klubben Topplistor
Nya Bilder Gamla Bilder
Tabell div III, IK Celtic Tabell div IV, HK Kelt SHF Handbollsförbundet Väst Besökarstatistik
Logga ut KÅPES inkast Redigera aktiviteter Redigera referat Redigera matchstatistik Redigera tabeller Redigera rykten Lägg till match i databasen Lägg till införtugg Lägg till/Uppdatera spelare
Historia Styrelse Föreningen

Matchreferat

HK Kelt - Ale HF

VM-uppehållet slut för HK Kelt som denna söndag fick sätta tänderna i tuffast möjliga motstånd då serieledande Ale HF kom på besök i Kultan. Skulle Kelt kunna bemästra 4:ans hetaste gäng?

Säsongens första dubbelarrangemang gick äntligen av stapeln där alltså Celtic spelade före Kelt i samma hall. Fin stämning på läktarplats när profil efter profil ramlade in, idag också med ett gäng avbytare.

Ett par snabba kast på Martin och Nacken i kassen som uppvärmning, sedan var vi igång. Kelt gick till attack och satte 1-0 i första anfallet, inprickat av storcomebackande Hultgren. Vi trodde att vi sett det sista av honom på handbollsplanen men till vår stora glädje har rehabiliteringen gått strålande och han har sett pigg ut på träningarna.

Det var en jämn kamp första 20 minutrarna där Kelt ändå hängde hyfsat med i tempot som gästerna drog upp. Nacken gjorde sin bästa match för säsongen och räddade frilägen till både höger och vänster! Det gör att vi glömmer utkastet rätt i handen på en grön, som vi kan skratta åt nu :)

Vi ska skicka ett beröm norrut längs med E45:an för att de vill driva upp tempot hela tiden. Det är jobbigt att möta, men det blir också väldigt mycket roligare att spela när det satsas fullt och man får slita lite, till skillnad från det vanliga lunket.

Kelt hade en knapp ledning i första halvlek men Ale tog igen och några felbeslut sista fem gav dem också en ledning i paus. Ställning 13 - 17.

I den andra halvleken fortsätter Ale i sitt höga tempo och vältränade satsningar. Kelt orkade inte riktigt och åkte på någon utvisning samt straffkast emot sig. Trots att Lindberg kom in och glänste med att hålla nollan första 8 minutrarna i andra drog det sedan ifrån rejält.

Några märkliga situationer uppstod också. Hela matchen igenom var det ett väldigt skrikande på Ale:s tatuerade och hårdrockande M6 när närkontakt uppstod, till slut kunde vi bara skratta åt det. Men visst var det konstigt att Ladan då fick två minuter för ett besviket "AAAHH" efter ett eget missat avslut?!

När Igge då replikerade: "Eyy domarna gå och lägg dig" på hans säregna juggesmåländska och det utan reprimand funderade man lite på nivån. Vi brukar vara positiva till domarinsatserna men idag fanns det utvecklingspotential.

Avslutande kvarten var ingen vacker historia. Ale fick alldeles för mycket utrymme att ladda bössan och de röda tvingades till svaga avslut som keepern i bortakassen enkelt motade. Med kontring som effekt vet vi att det rullar iväg snabbt.

Slutresultat 22 - 35 kändes väl lite väl i överkant efter den fina första halvleken. Vi var dock överens i omklädningsrummet efteråt att det var en rolig match att spela.

Kelts charmörer har fått spelledigt helgen för Alla Hjärtans Dag, så alla datingsugna kan skicka mail till Jimmie Svensson så styr han upp. Nästa kamp är istället lördagen den 21 februari, borta mot Wassarna i klassiska Angereds Sporthall.

Sponsorer

IK Celtic

Senaste matchen

2024-03-14, kl. 00:00
Särökometernas HK
24
30
IK Celtic

Målskyttar
John Ekberg
8
Anton Åberg
7
Max Byström
6
Oskar Mattelin
3
Philip Magnusson
2
Filip Dahlgren Strålman
2
Elias Krantz
1
David Wattström
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong

HK Kelt

Senaste matchen

2024-03-05, kl. 00:00
Spindelns BK
25
27
HK Kelt

Målskyttar
Viggo Mårtensson
7
Johan Lindskog
5
Fredrik Bentzel
5
Max Fredriksson
4
Robert Linder Blomberg
2
Chris O Reilly
1
Kevin Thai
1
Linus Strandberg
1
Rickard Axén
1

Matchreferat saknas

Kommande match

Säsongen slut!
Väl mött nästa säsong